Sporx Mobil Uygulama
Sporx Logo
  Takımım   Puan Durumu   Haberler   Canlı Skorlar
Emre Özyanık, yorumu

BANKO DEPLASMAN

Kanada ilk iki maçlar sonunda turnuvada son 16'ya kalma şansını yitiren takımlar arasında yerini almıştı. Aslında hareketli ve cesaretli bir futbol oynadılar. Rakipleri karşısında özellikle Belçika maçında önemli bir aksiyon alıp bol pozisyon bulmalarına rağmen netice bulamadılar. Penaltı'da kaçınca ilk yarının son dakikasında gelen Belçika golüne engel olamadılar. Bazı kırılma anlarının esiri oldular diyebiliriz. 

Fas ise iki önemli rakibinden, grubun iki favorisinden 4 puan çıkarmayı bildi. Hırvatistan ile golsüz berabere kalırken Belçika gibi önemli bir rakibi 2-0 gibi skorla geçmeyi başardı ve dikkatleri üzerine çekti. 

Fas şuan 4 puanda ve averaj ile ikinci sırada yer alıyor. Belçika ile Hırvatistan tur için kozlarını paylaşacaklar. İki takımdan birinin canı yanacak. Fas galip geldiği takdirde Hırvatistan - Belçika maçının sonucundan bağımsız şekilde gruptan çıkmayı garantilemiş olacak. Hırvatistan'ın mağlup olması veya maçın berabere bitmesi durumunda ise Fas galip geldiği takdirde grubu lider bitirerek son 16''ya kalmış olacak ve harika bir avantaj elde etmiş olacak. 

Tüm bu istatistikler doğrultusunda Fas galibiyetini ideal bir tercih olarak görüyorum.